biserica.org:compendium:articole:viata crestina , no 1-3/2006


 

VIAŢA CREŞTINĂ

2006– NO.1-3 (Ianuarie-Martie, 2006 ) – VOL. 49, ISSUE 1-3

 

IMO JOSIF ANGHIOIU

La numai 4 ani dupa ce-si prohodise fiul John Joseph Anghioiu, decedat în Colorado la o vârsta foarte tânara, bunul credincios al bisericii noastre, Josif Anghioiu Sr., si-a dat obstescul sârsit în ziua de 24 ianuarie 2006, la vârsta de 84 de ani, în Santa Monica, CA.

La capataiul defunctului s-a aflat devotata-i sotie Maria-Da-Gloria Anghioiu, si fiica, Ana, care în ultimii 2 ani l-au îngrijit cu toata dragostea si devotamentul.

Josif Anghioiu se nascuse în România, în Mehedinti, la 19 Septembrie 1921.

Dupa scoala primara, si liceu, se înscrie la Scoala de Ofiteri, iar la terminarea scolii, se inroleaza în Armata Româna, în Aviatie, devenind ofiter de aviatie în garda Regelui Mihai. A fost, si a ramas un regalist toata viata sa.

Dupa ce s-a instaurat în România comunismul, Josif Anghioiu, dimpreuna cu multi din colegii sai camarazi de aviatie, pleaca în strainatate, mai întâi în Europa, si mai apoi în Brazilia.

În brazilia o întâlneste pe sotia sa Maria-da-Gloria, care îsi da consimtamântul de convertire la ortodoxie, credinta în care si-a trait apoi întreaga viata, alaturi de sotul ei Josif. Au fost casatoriti de catre parintele Anchindim Useriu, care le-a botezat si copiii.

Din Brazilia, familia Anghioiu a emigrat în Statele Unite, si timp de peste un sfert de secol, au dus o viata tihnita si fericita în California, în localitatea Santa Monica.

Înca dela venirea în California, sotii Anghioiu au devenit foarte activi la Biserica Sf. Treime, unde, dl Anghioiu a ocupat si functii în consiliul parohial, pâna la vice-presedinte. Era un mare patriot, si animator al activitatilor sociale si culturale românesti.

Din nefericire însa, în ultimii 2 ani a suferit foarte mult, fiind afectat fizic, mintal si emotional de decesul fiului sau, John Joseph Jr., acum 4 ani în urma.

Pregatit si grijit, dupa credinta lui strabuna, a plecat la Domnul în ziua de 24 ianuarie, fiind prohodit si înhumat la 30 ianuarie 2006, dela Capela Church of the Hills, din Forest Lawn, Hollywood Hills.

Dumnezeu sa-l ierte, si sa-l odihneasca în corturile dreptilor.


Viaţa Creştină - alegeţi versiunea dorită