biserica.org:compendium:articole:viata crestina , no 1-3/2006


 

VIAŢA CREŞTINĂ

2006– NO.1-3 (Ianuarie-Martie, 2006 ) – VOL. 49, ISSUE 1-3

 

IN MEMORIA SULTANA SICU (1918–2005)

Sultana Sicu s-a nascut la 23 Aprilie 1918 in Batac, Bulgaria din parinti Gheorghe si Tudora Grecu, fiind al treilea copil din cele cinci surori si un frate.

In 1938 s-a refugiat cu familia in Romania si s-au stabilit in Dobrogea. In 1939 s-a casatorit cu Costea Sicu. In aceasta perioada a muncit in agricultura, timp in care sotul ei a luptat in al doilea razboi mondial. Dupa intoarcerea din razboi a sotului au fost binecuvintati cu fiica lor, Maria.

La scurt timp dupa nasterea fiicei, dupa doar doi ani, sotul ei fiind contra regimului comunist cade victima in celulele inchisorilor comuniste Gherla si Aiud. In perioada pedepsei de 14 ani, Sultana si fiica ei, au fost persecutate si maltratate de bestiile communiste. In aceasta trista si dureroasa perioada a lucrat foarte greu in agricultura in care i-a revenit si sarcina de tata. Nimeni nu a inteles si nimeni nu o sa inteleaga suferinta acestei mame in cea mai neagra perioda din istoria regimului communist.

In 1965 s-a stabilit cu familia in orasul Medgidia, jud. Constanta. In 1975, impreuna cu sotul, s-au mutat in Constanta la fiica si ginerele ei, Constantin Arau.

In Constanta, fiind casnica, isi creste unica nepoata, Vanghelita. In anul 1984, fiica, ginerele, si nepoata emigreaza in Statele Unite (Los Angeles). Impreuna cu sotul, au suferit mult dupa plecarea copiilor. In anul 1989 si-au urmat familia in Statele Unite. In Los Angeles, a avut o viata de familie linistita si fericita. Dupa decesul sotului in 9 Septembrie 2004, Sultana a suferit sufleteste. In urma unei suferinte de un an de o afectiune cardio-pulmonara, pe 31 Decembrie 2005, la virsta de 87 de ani, viata ei pe aceasta lume s-a sfirsit.

Slujba inmormantarii a fost oficiata de parintele Constantin Alecse, iar inhumarea a avut loc la 8 Ianuarie 2006 in cimitirul Pierce Brothers-Valhalla, din North Hollywood.

Sultana Sicu lasa in urma fiica, Maria, ginerele, Constantin, nepoata Vanghelita si sotul ei Stelian, si singurul frate, Nicolae (Culuslu) Grecu, care au iubit-o si ramin cu amintiri placute. Dumnezeu s-o odihneasca in corturile dreptilor.


Viaţa Creştină - alegeţi versiunea dorită