biserica.org:compendium:articole:viatacrestina:NoI: anunturi comunitare


 

VIAŢA CREŞTINĂ

2006– NO.1-3 (Ianuarie-Martie, 2006 ) – VOL. 49, ISSUE 1-3

 

ANUNTURI COMUNITARE

 

La Boboteaza,  cuvenita apologie!

 

Ca si duhovic al D-Voastra predicam cu si fara vreme despre sensul viaetii noastre spiriatuale în Hristos. Fiecare aduna cât mai multa "materie",  si nu stie pentru ce aduna,  caci atunci când plecam din lumea aceasta nu luam nimic cu noi în groapa.

 

Suntem chemati deci fratilor sa ne sfintim viata noastra. Biserica o face de 2000 de ani.

 

Încercam sa vizitam casele enoriasilor nostri macar odata pe an,  la Boboteaza.

Din nefericire, datorita distantelor geografice,  si a altor servicii religioase si activitati administrative,  nu am reusit în cele 2 luni dela începutul anului 2006 (ianuarie si februarie) sa vizitam pe toti credinciosii, fapt pentru care cerem iertare si îngadunita.

 

Nu uitati însa ca sfintirea caselor se poate face în tot timpul anului. Credinciosii nevizitati,  si care doresc sa aiba locuintele binecuvântate în timpul anului 2006,  poti sa ne contacteze telefonic pentru aranjamente.


 

Anunturi dela reuniune

 

Bake si Boutique Sales

 

Reuniunea de Doamne anunta Bake si Boutique Sale, în duminica Floriilor, 16 Aprilie 2006.

 

Avem nevoie de ajutorul tuturor membrilor si sprijinitorilor parohiei noastre a aduce donatii financiare, obiecte de artizanat (noi), si preparate culinare pentru acest proiect.

 

Agapa de Pasti

 

La sfârsitul Liturghiei Pascale, la sf ârsitul Slujbei dela miezul-noptii (Sâmbata noaptea), Reuniunea Doamnelor ofera traditionala Agapa de Pasti. Rugam toate doamnele comunitatii sa aduca ofrande de oua rosii, cozonaci, friptura de miel, etc. pentru a oferi participantilor la sfânta slujba.

 

Plicuri de Pasti

 

Dragostea Dvoastra fata de Iisus cel Rastignit si Înviat, acum 2000 de ani,  o puteti dovedi printr-un "dar" (anume o donatie financiara catre Sfânta noastra biserica,  prin intermediul plicului de Pasti capsat în prezenta revista),  si participarea dumneavoastra,  alaturi de întreaga familie,  la divinele Slujbe din Ziua Sfintei Învieri,  si în întreaga Saptamâna Luminata,  pâna la duminica Sfântului Toma. În anticipatie,  Va multumim!

 

Membria la Reuniune 2006

 

Rugam toate doamnele Reuniunii sa-si achite membria la Reuniune pe anul 2006. Totodata lansam un apel fierbinte catre toate doamnele, si domnisoarele din comunitate a se înscrie în Reuniune, începând cu acest an, 2006, ca sa putem sprijini efectiv noul proiect de construire al noii Biserici si a complexului adiacent.

Membria la Reuniune este de numai : $ 20.00 anual. Asteptându-va, va multumim în anticipatie.


 

Pledge/Membrie 2006

(un apel fierbinte,  dela suflet)

 

Nu uitati. Bisericile se întretin numai,  si numai din modestele donatii pe care credinciosii le fac sfintei biserici. Guvernul nu ajuta cu nimic (astazi,  întelegem noi,  nici chiar în România). Episcopia nu numai ca nu ajuta financiar,  ci ea însasi se întretine din donatiile noastre. $ 60.00 dolari din donatiile dumneavoastre catre parohie îi trimitem anual la episcopie. Pentru cei cca 200 de membri,  noi trebuie sa platim la Episcopie între $10,000 si 15,000.00.

 

Fara contributiile d-voastre,  noi nu putem sa ne întretinem,  si nici nu vom putea ajuta Episcopia. Si iarasi,  nu uitati ca noi,  la "Sfânta Treime" suntem quotati a fi una dintre cele 10 mari parohii ale Episcopiei.

 

Daca noi nu ajutam,  atunci cine ar potea sa contribuie!!!??? Implorandu-Va,  asteptam donatiile d-Voastre de membrie/ fagaduinte/ donatii. Ajutati-ne! Va multumim!

 

 

DONATII LA SFINTELE PASTE 2006

 

•  Avem nevoie de donatii la Paste, dupa cum urmeaza:

•  Donatii pentru cumpararea Florilor pentru decorarea Sfântului Mormânt în Vinerea Mare

•  Lumânari pentru preoti în Noaptea Învierii

•  Lumânari la Sfântul Altar pentru toata Saptamâna Patimilor

•  Pâine si Vin pentru pregatirea Pastilor

•  Tamâie si carbune pentru toate slujbele din post, saptamâna Pastilor, la Înviere, Saptamâna Luminata

•  Ofrande pentru agapa din Noaptea Învierii: pasca, oua rosii, cozonaci, friptura…

•  Donatii pentru Banchetul de Paste: cumparatul mieilor, si a tuturor celor necesare pentru pregatitul banchetului.

 

Puteti oferi obolul Dvoastra la Epitropie (dl Vasile Rotaru, dra Daniela Cufuioti), la presedinta consiliului (dna Livia Literat), presedinta reuniunii (dna Getta Jercan), administratoarea bisericii (dna Lenuta Cociuban), sau ipodiaconul bisericii, dl Panait cufuioti, coordonatorul general al colectei pentru donatiile de Paste.


 

SA NE RUGAM PENTRU CEI BOLNAVI

(Aprilie 2006)

 

Atotputernice Doamne, Tamaduitor al sufletelor si trupurilor, care cobori pe oameni si tot Tu ii ridici, care pedepsesti si vindeci din nou, ai mila de (numele), pentru ca este bolnav (bolnava). Intinde-Ti bratul Tau tamaduitor, si vindeca pe el (ea), si ridica-l (o) din patul de suferinta. Goneste duhul de slabiciune din el (ea) si departeaza de la el (ea) durerea, ranile, febra si slabiciunile. Daca are pacate si greseli, iarta-i-le, din dragostea Ta pentru oameni. Dumnezeule ai mila de ceea ce a zidit mana Ta, intru Iisus Hristos, impreuna cu care esti binecuvantat si cu bunul si de viata datatorul Sfantul Duh, acum si in vecii vecilor. Amin.

  1. Alexandra Iliescu

  2. Alexandra Plesca

  3. Ana Badescu

  4. Ana Sighisoreanu

  5. Anica Alexe

  6. Anica Boian

  7. Aurelia Fagarasanu

  8. Elena Ciunga

  9. Elena Cozlovschi

  10. Elena Grassu

  11. Elena Maria-Coca Badescu

  12. Elena Sapera

  13. Eufrosina Ipsilanti

  14. Floarea Muresan

  15. Ilie Pitu

  16. Ioan Cociuban

  17. Ioana (Romania)

  18. Ioana Calin

  19. Ioana Enescu

  20. Joe Oros

  21. Maria Bejenaru

  22. Maria Georgescu

  23. Maria Lung

  24. Maria Panican

  25. Maria Preda

  26. Mariana Cerghizan

  27. Mihai Buga

  28. Miron Toros

  29. Nicolae Margan

  30. Sabina-Silvia Stoicescu

  31. Silvia Calustian

  32. Sofia Bruma

  33. Tatiana Calugarita

  34. Tatiana Velcu

  35. Teodosia Muciu

  36. Valeria Draghicescu

  37. Vasile Rotaru


Vizitarea Vârstnicilor si Bolnavilor

Cu ocazia sfintelor sarbatori ale Pastilor, Învierea Domnului,  2006 - parintele paroh va cauta sa vizite toti enoriasii vârstnici si bolnavi,  aflati în spitale,  case convalescente sau acasa. În eventualitatea ca cititorii revistei noastre cunosc si alti enoriasi,  în afara celor mentionati mai jos,  care doresc sa fie vizitati si împartasiti la Sfintele Sarbatori ale Învierii Domnului,  va rugam sa-i dati de stire parintelui,  la telefonul cancelariei parohiale (323) 255-8583.

Înapoi la "Viaţa Creştină"