biserica.org:compendium:articole:viata crestina:2006:NoI: Raportul Presedintei


 

VIAŢA CREŞTINĂ

2006– NO.1-3 (Ianuarie-Martie, 2006 ) – VOL. 49, ISSUE 1-3


Raport Anual al Reuniunii Doamnelor

“Sfintii Imparati Constantin si Elena”

29 ianuarie 2006

Getta Jercan, preşedintă

Avand onoarea de a reprezenta Reuniunea de Doamne in calitate de Presedinta, as dori sa fac un scurt bilant al activitatilor desfasurate de-a lungul anului 2005. Ca in fiecare an, Reuniunea de Doamne poarta un rol important in viata spirituala si sociala a comunitatii noastre.

Incepand cu participarea la slujbele religioase, curatirea darurilor sfinte din altar si a celorlalte obiecte religioase din biserica, pregatirea si impodobirea Mormantului Sfant, a Banchetului de Paste, mesele pregatite si donate duminicile la geam – prin prezenta neobosita a unui grup restrans de doane reprezentand Reuniunea, a adus un aporty important in cadrul comunitatii noastre.

Raspunzand la chemarea Consiliului, Reuniunea a pregatit mancare la geam la un numar de spectacole care au avut loc in Sala Mare Parohiala si la Picnicul de Toamna. Deasemenea, s-au organizat Boutique si Bake Sale; la cererea anumitor familii Reuniunea a pregatit mancare pentru parastasele in memoria celor dragi.

Un important eveniment la care Reuniunea a fost prezenta a fost Sarbatorirea a 25 de Ani de Arhierie a Inalt Preasfintitului Nathanael cu organizarea unui banchet organizat cu acest prilej precum si a cinei pregatite la incheierea Retragerii Spirituale a Preotilor, cina la care au fost prezenti Inalt Preasfintitul si un numar de 18 preoti.

Desigur, amintesc activitatea traditionala: pregatirea de carnati si sarmale.

De obicei in raportul anual prezentam numele celor ce au participat prin donatii financiare, prin participare fizica, prin donatii de obiecte, dar anul acesta am decis sa nu mai fac acest lucru; Parintele Constantin Alecse a prezentat detaliat in revista Viata Crestina activitatile si numele celor care au fost alaturi de noi, au facut donatii materiale sau au participat fizic, in multe cazuri amandoua.

Fiecare stie ca tot ceea ce se face se face pentru sfanta biserica, nu pentru a ne slavi, a ne lauda.

Doresc sa multumesc personal din partea Reuniunii tuturor celor ce au fost alaturi de noi si au sprijinit activitatile Reuniunii de Doamne. Va urez multa sanatate, bunul Dumnezeu sa ocroteasca familiile dumneavoastra si sa fiti alaturi de noi in continuare.

Ca urmare a activitatilor efectuate, Reuniunea a prezentat Consiliului Parohial un check de $10,000.00. Speram ca anul ce urmeaza sa fie mai bogat in activitati si cu participare mai mare din partea tuturor doamnelor pentru a prezenta un check cu un venit mult mai substantial.

Multumiri deosebite Parintelui Constantin Alecse care a fost alaturi de noi.

Va multumesc, Presedinta Reuniunii Doamnelor, Getta Jercan