biserica.org:compendium:articole:viata crestina:NoI: Poetul Vieru este atacat din nou


 

VIAŢA CREŞTINĂ

2006– NO.1-3 (Ianuarie-Martie, 2006 ) – VOL. 49, ISSUE 1-3

 

PROTEST

Nu ucideti lumina!

Haladuind pe internet, m-am impiedecat de o stire care m-a bulversat. Numele Simbolului de cultura si patriotism al Neamului, Grigore Vieru, este asociat cu un cuvant odios-spion.

Am citit de mai multe ori necrezandu-mi ochilor, frazele rudimentare care incriminau fara nici un argument si cred ca am inteles despre ce este vorba.

Ceea ce nu au reusit cei cu care Apostolul Neamului se lupta de o viata, am in vedere ultimile tentative de a-l lichida fizic, se incearca acum printr-un atac la reduta lui psihica, improscandu-l cu ghiulele otravite cu secretie politica.
Si daca in lupta lui cu dusmanul din afara a folosit arma cuvantului ferm, avand drept scut nationalismul redutabil, cu liota de viermi politici nu si-a propus niciodata sa lupte.

Nu si-a propus, deoarece idealurile lui Gigore Vieru nu sunt politice. Iubirea de tot ce este stramosesc- romanesc; limba, credinta, cultura, traditii, identitate nationala, dragoste de glie, dorinta de unitate nationala, acestea sunt idealurile lui. Numai de-ar fi gandit cineva altfel, pentru cel care dragostea de tara si tot ceea ce este romanesc, este ratiunea lui de a fi si deja ar fi comis o blasfemie. Dar sa mai si pronunti cuvinte pe care Grigore Vieru, nu le are nici in lexiconul limbajului sau si sa le si traduci in fapte.

Totusi in surda lupta politica din subsolul constiintelor patriotice, se incearca a fi folosit ca un cal troian, cu care formatiunile politice incearca sa sparga redutele adversarilor si de ce nu sa-si faca reclama politica.

Daca ati atenta la linistea spirituala, la universul plin de altruism al acestui titan al culturii, care este fericit numai in masura in care neamul sau este fericit, riscati stimati politicieni sa ramaneti pe intuneric.

Grigore Vieru si altii ca el din stirpea moldava, sunt flacarile care lumineaza destinul unui neam, care alimenteaza speranta in mai bine cu fructele culturii cu care se hranesc toti cei de-un neam.

Faceti pasul inapoi si nu manjiti cu manevrele voastre politice un OM care zice unei muste-sora si unui tantar-frate, dar mite sa mai si unelteasca impotriva fratilor sai pentru care respira, iubeste si exista.

Ion Anton


Viaţa Creştină - alegeţi versiunea dorită