biserica.org:compendium:articole:viata crestina:index:7-9/2006: Fagaduinte, zeciuiala



VIAŢA CREŞTINĂ

2006– NO.7-9 (Iulie-Septembrie, 2006 ) – VOL. 49, ISSUE 7-9

 

Programul făgăduinţelor - Membrie 2006

(un apel fierbinte,  dela dl Vasile Rotaru, Epitrop)  

 

Nu uitati. Bisericile se întretin numai,  si numai din modestele donatii pe care credinciosii le fac sfintei biserici. Guvernul nu ajuta cu nimic (astazi,  întelegem noi,  nici chiar în România). Episcopia nu numai ca nu ajuta financiar,  ci ea însasi se întretine din donatiile noastre.

$60.00 dolari din donatiile dvoastre catre parohie îi trimitem anual la episcopie. Pentru cei cca 200 de membri,  noi trebuie sa platim la Episcopie între $10,000 si 15,000.00.  

Fara contributiile d-voastre,  noi nu putem sa ne întretinem,  si nici nu vom putea ajuta Episcopia. Si iarasi,  nu uitati ca noi,  la "Sfânta Treime" suntem quotati a fi una dintre cele 10 mari parohii ale Episcopiei. Daca noi nu ajutam,  atunci cine ar potea sa contribuie!!!??? Implorandu-Va,  asteptam donatiile d-Voastre de membrie/ fagaduinte/ donatii. Ajutati-ne! Va multumim!

 

Biblia despre zeciuiala?

 

Întrebare: "Ce spune Biblia despre zeciuiala?"

 

Raspuns: Zeciuiala este un subiect despre care multi crestini se framânta. În multe biserici, subiectul zeciuielii este supra-accentuat. În acelasi timp, multi crestini refuza sa se supuna îndemnurilor Bibliei în ceea ce priveste darurile aduse Domnului. Zeciuiala / darurile trebuie sa fie aduse ca o bucurie, ca o binecuvântare. Din nefericire, acestea sunt cazuri destul de rar întâlnite în bisericile zilelor noastre.

Zeciuiala reprezinta un concept din Vechiul Testament. Oferirea zeciuielii era o cerinta a legii, prin care toti evreii trebuiau sa ofere 10% din tot ceea ce câstigau, aducându-l în Tabernacol / Templu (Levitic 27:30; Numeri 18:26; Deuteronom 14:24; 2 Cronici 31:5). Unele persoane înteleg zeciuiala Vechiului Testament ca pe o metoda de taxare cu scopul de a asigura resurse pentru preotii si levitii care se ocupau cu jertfele. Noul Testament nu porunceste nicaieri si nici chiar nu recomanda crestinilor sa se supuna unui sistem legalist de zeciuiala. Apostolul Pavel spune totusi ca toti crestinii trebuie sa puna deoparte o cota din veniturile lor pentru a sustine biserica (1 Corinteni 16:1-2).

Noul Testament nu precizeaza nicaieri un anumit procent din venituri care ar trebui pus deoparte, însa se spune ca acesta trebuie sa fie “dupa câstigul” fiecaruia (1 Corinteni 16:2). Bisericile crestine au preluat în esenta valoarea de 10% de la zeciuiala Vechiului Testament si au luat-o în considerare ca valoarea “minim recomandata” în ceea ce priveste darurile aduse de crestini. Cu toate acestea, crestinii nu trebuie sa se simta obligati sa daruiasca zeciuiala întotdeauna. Ei trebuie sa daruiasca în masura posibilitatilor, “dupa câstigul” fiecaruia. Uneori aceasta poate însemna ca pot darui mai mult decât a zecea parte, alteori mai putin. Totul depinde de posibilitatea credinciosului si de nevoile bisericii. Fiecare crestin trebuie sa se roage staruitor si sa ceara întelepciune de la Dumnezeu în privinta participarii la darurile aduse Domnului si/sau a cât anume sa daruiasca (Iacov 1:5). “Fiecare sa dea dupa cum a hotarât în inima lui: nu cu parere de rau, sau de sila, caci pe cine da cu bucurie, îl iubeste Dumnezeu” (2 Corinteni 9:7).

 

Va rugam sa ajutati Sfânta Biserica. Nu mai aduceti lumânari de acasa.

Daca nu veniti la biserica într-o duminica, trimiteti prin post a dania Dvoastra.

 

Viaţa Creştină - alegeţi versiunea dorită