biserica.org:compendium:articole:viata crestina:2007:No X:bastina-siteu.htm


 

Bastina.us – Siteul Romanilor Basarabeni din Los Angeles

 

“Biserica Sfanta Treime – Mama unificatoare”

Pe oricare meleaguri te-ar arunca soarta, dupa momentele de dezmeticire, prima dorinta este sa cauti sa întalnesti compatrioti, care sa umple golul parasirii pamântului natal. Acest lucru il poti face îndreptându-te la Casa Domnului, acolo unde oamenii se întâlnesc cu Dumnezeu chemator, iubitor si unificator.

   

Apasati pe oricare dintre fotografiile de mai sus ca sa acceptati siteul "Bastina.us"

Asa s-a întâmplat si cu fratii moldoveni de la est de Prut, pe care nevoile I-a îndreptat în îndepartata America. Apasarea I-a îndreptat spre Biserica. Aici, sub aripa divina, s-au întâlnit, cunoscut si unit sub dreapta credinta. Si au descoperit ca unitatea de credinta le-a harazit deja o familie, familia unitatii crestine. Aceasta a umplut golul creat de dorul mistuitor de cei dragi si locurile natale. In Ziua Invierii Mantuitorului 2007, unirea frateasca s-a transformat într-o nevoie de unitate comunitara, când un grup de 15-20 de Români Basarabeni au pus temelia organizatiei Bastina sub acoperisul Bisericii unificatoare, Biserica Ortodoxa Româna Sfânta Treime din Verdugo Road, Los Angeles, California.

Botezul (inregistrarea) l-a oficiat Parintele Protoiereu Constantin Alecse, parohul bisericii si duhovnicul grupului. Temelia s-a pus, matca s-a format, urmând ca Bastina sa devina cupola comunitara sub care multi frati sa-si gaseasca identitatea.

Tot atunci s-a luat hotarârea unanima, ca la Ziua Cincizecimii (Rusaliile), cand Biserica isi sarbatoreste protectorul “Sfanta Treime”, sa doneze contravaloarea mesei banchetului de hram, verva membrilor Bastinei aducand un plus de antren petrecerii. Bastina se doreste a fi familia celor care sa traiasca în unitate de neam, limba, credinta, cultura si traditii, sa aiba identitate si sa nu se simta singuri în oceanul lumesc. (Ion Anton, Los Angeles)


 

Viaţa Creştină - alegeţi versiunea dorită