biserica.org:compendium:articole:viata crestina:no1-3/2008-Constructii/anexa # 3


 

VIAŢA CREŞTINĂ

2008 – NO.1-3 (Ianuarie-Martie, 2008 ) – VOL. 51, ISSUE 1-3

 

RAPORTUL COMITETULUI DE CONSTRUCTIE PE 2007

(PREZENTAT LA ADUNAREA GENERALA PAROHIALA DIN 3 februarie 2008)

ANEXA # 3

SEDINTA CONSILIULUI PAROHIAL DIN 11/11/07

Fragmente din Procesul-Verbal al Sedintei:  

Sedinta Consiliului Parohial din Noiembrie 11, 2007 a avut loc la Biserica Sfanta Treime si a inceput la orele 12:45 PM cu Rugaciunea de Invocare …….

Dna Livia Literat, presedinta Consiliului Parohial, si-a exprimat nemultumirea in ceea ce priveste lipsa de participare la aceste evenimente. Eforturile depuse sunt extrem de mari iar rapunsul comunitatii la aceste evenimente este extrem de redusa.

Deasemenea si Parintele C. Alecse isi exprima nemultumirea si arata toate modalitatile si eforturile facute pentru a informa comunitatea de aceste evenimente: contactare prin posta (first class), e-mails (7,300), contacte telefonice facute de D-soara Daniela Cufuioti, si doamnele Elena Popa si Dora Serban.

In 3 Noiembrie 2007, a avut loc tot in sala mare Parohiala concertul/spectacol cu renumita formatie Timisul. Au fost vindute numai 98 de bilete.( $790.00) Pentru acest concert, cu 3 saptamani inainte au fost distribuite pliante, au fost trimise peste 700 de scrisori si de asemenea au fost trimise nenumarate e-mailuri…

In ceea ce priveste participarea comunitatii la orice fel de activitate este forte redusa ceea ce creaza o situatie trista si chiar ingrijoratoare.

Presedinta Consiliului cere aportul tuturor pentru a lucra impreuna spre a mari numarul participantilor la aceste evenimente. Domnul Vasile Rotaru a adus la cunostinta suma redusa a colectei din fiecare saptamana care foarte rar ajunge la $120.00. Pentru programul de “Pledge” sumele achitate sunt la ora actuala foarte mici.

Dna Livia Literat si-a exprimat mirarea cum de membrii nu isi platesc membria care este oricum mai mica decit la multe alte biserici...

Donatiile nu mai sint cum au fost, iar cele care mai sint, sunt in general cele pentru “pledge”.

Numarul credinciosilor participanti la slujbele regulare a scazut, de aceea au scazut si donatiile. Din aceasta cauza am fost nevoiti sa renuntam si la mesele lunare care ar fi fost o alta sursa de venituri.

O alta problema este cum si ce putem face ca sa-i determinam pe enoriasi sa devina membri activi?

Au fost necesare anumite reparatii in decursul acestui an (pavarea parcarii, locul de joaca pentru copii scolii “kedren”, walk-in cooler, inlocuirea sistemului de aer conditionat in biserica).

Problema ramane aceeasi: veniturile financiare tot mai reduse, iar cheltuielile (taxe, asigurari, utilitati, etc.) tot mai mari.

Parintele Constantin Alecse a facut o comparatie cu acum 20 de ani in urma cind biserica era arhiplina, iar prin decesul celor activi atunci, biserica nici macar nu se umple in duminicile obisnuite.

In 1987 s-a cumparat proprietatea, si s-a obtinut permisul CUP.

Dupa 1989, caderea comunismului si in Romania, biserica nu mai este “o mica Romanie” pentru cei din diaspora, ci credinciosii si-au reinnoit legaturile lor cu Romania, ajutandu-si familia din Tara, si contribuind mai mult la sustinerea bisericii din localitatea natala, adica bisericile de acolo, din Romania, decat biserica “locala”, cea de aici din “diaspora”. Comitetul de constructie de atunci a avut o evidenta clarviziune asupra situatiei, care datorita evenimentelor de dupa 1989 s-a schimbat, s-a dispersat, comunitatea s-a transformat intr-o comunitate tinara, fara situatie materiala, care au mai mult nevoie de ajutor decit posibilitatea de a ajuta biserica…

Intrebarea se pune daca acum, aceasta mica, si saracacioasa comunitate, poate sa implineasca acest proiect de constructie de multi-milioane !!! Acesta va fi subiectul care se va discuta, incaodata la adunarea generala parohiala din 3 Februarie 2008…

Proces-Verbal incheiat si semnat de:

Livia-Ecaterina Literat, presedinta si Marcela Dora Serban, Secretara

Sursa: “VIATA CRESTINA” 2007– NO.5-12 (Mai-Decembrie, 2007 ) – VOL. 50, ISSUE 5-12


Home