biserica.org:compendium:articole:viata crestina:no1-3/2008- Anunturi comunitare


 

VIAŢA CREŞTINĂ

2008 – NO.1-3 (Ianuarie-Martie, 2008 ) – VOL. 51, ISSUE 1-3

 

ANUNTURI COMUNITARE

 

PROGRAM DE COLINDE, ÎN ZIUA DE CRACIUN

(sustinut de dl Gabriel Vamvulescu)

Marti 25 decembrie 2007, Ziua de Craciun, la finele Sfintei Liturghii, a avut loc, în sala mare parohiala un program de Colinde Românesti si Americane, organizat si sustinut de catre dl. Gabriel Vamvulescu. Si-au mai adus aportul la acest program dl Anatol Resmeritza, artist al poporului din Republica Moldova si dl prof. Valeriu Arvat, interpretare la mai multe instrumente. La finalul programului, participantii au primit vizita lui Mos Craciun prin Paul Eremenco, care, a oferit daruri micilor enoriasi.

Reuniunea Doamnelor doreste sa multumeasca tuturor credinciosilor care au servit ofrande în Ziua de Craciun înainte programului de Colinde, dupa cum urmeaza: Maria Pincu (IMO sotului Traian) si Emilia Popa, Elena Gheorghiu, Maria Clotan, Filofteea Turlacu, Niculina Radu, Lenuta Cociuban, Daniela Cicu, Florica Cataloiu, Marta Radulescu, Andreea Dragoi (care a decorat bradul), Paula Ciocan, Ana Birtoc, Livia-Ecaterina Literat, Marilena Theodore, Florenta Bezim Acevedo, Mirela Predescu si Mariana Cadia (D-na Cadia a pregatit si oferit pengutele cu daruri pe care Mos Craciun le-a împartit copiilor, la sfârsitul programului de colinde).

Dela preotul paroh: La Boboteaza, cuvenita apologie!

Ca si duhovic al D-Voastra predicam cu si fara vreme despre sensul viaetii noastre spiriatuale în Hristos. Fiecare aduna cât mai multa "materie", si nu stie pentru ce aduna, caci atunci când plecam din lumea aceasta nu luam nimic cu noi în groapa. Suntem chemati deci fratilor sa ne sfintim viata noastra. Biserica o face de 2000 de ani. Încercam sa vizitam casele enoriasilor nostri macar odata pe an, la Boboteaza. Din nefericire, datorita distantelor geografice, si a altor servicii religioase si activitati administrative, nu am reusit în cele 2 luni dela începutul anului 2008 (ianuarie si februarie) sa vizitam pe toti credinciosii, fapt pentru care cerem iertare si îngadunita. Nu uitati însa ca sfintirea caselor se poate face în tot timpul anului. Credinciosii nevizitati, si care doresc sa aiba locuintele binecuvântate în timpul anului 2007, poti sa ne contacteze telefonic pentru aranjamente.

Vizitarea Vârstnicilor si Bolnavilor

Cu ocazia sfintelor sarbatori ale Pastilor, Învierea Domnului, 2008 - parintele paroh va cauta sa vizite toti enoriasii vârstnici si bolnavi, aflati în spitale, case convalescente sau acasa. În eventualitatea ca cititorii revistei noastre cunosc si alti enoriasi, în afara celor mentionati in revista, care doresc sa fie vizitati si împartasiti la Sfintele Sarbatori ale Învierii Domnului, va rugam sa-i dati de stire parintelui, la telefonul cancelariei parohiale (323) 255-8583.

Dela Reuniunea Doamnelor:

Bake si Boutique Sales

 

Reuniunea de Doamne anunta Bake si Boutique Sale, în duminica Floriilor 20 Aprilie 2008

Avem nevoie de ajutorul tuturor membrilor si sprijinitorilor parohiei noastre a aduce donatii financiare, obiecte de artizanat (noi), si preparate culinare pentru acest proiect.

Agapa de Pasti

In noaptea Sfintei Invieri, la sfârsitul Liturghiei Pascale, Reuniunea Doamnelor ofera traditionala Agapa de Pasti. Rugam toate doamnele comunitatii sa aduca ofrande de oua rosii, cozonaci, friptura de miel, etc. pentru a oferi participantilor la sfânta slujba.

Membria la Reuniune 2008

Rugam toate doamnele Reuniunii sa-si achite membria la Reuniune pe anul 2008. Totodata lansam un apel fierbinte catre toate doamnele, si domnisoarele din comunitate a se înscrie în Reuniune, începând cu acest an, 2008, ca sa putem sprijini efectiv noul proiect de construire al noii Biserici si a complexului adiacent.

Membria la Reuniune este de numai : $ 20.00 anual. Asteptându-va, va multumim în anticipatie.

Colecta de flori pentru decorarea Sfântului Mormânt

Colecta de flori pentru decorarea Sfântului Mormânt în Vinerea Patimilor

Multumim tuturor credinciosilor bisericii noastre care în anii trecuti si-au dovedit din plin generozitatea lor la colecta de cumparare de flori pentru decorarea Sfântului Mormânt în Vinerea Patimilor. Reuniunea Doamnelor va solicita si anul acesta a contribui la colecta de strângere de fonduri pentru cumpararea florilor. Dnele Livia-Ecateriana Literat si Dora Serban, prezente la biserica în fiecare duminica, va stau la dispozitie, acceptând cu recunostinta donatiile Dvoastre.

Dela Epitropie: Plicuri de Pasti

Dragostea Dvoastra fata de Iisus cel Rastignit si Înviat, acum 2000 de ani, o puteti dovedi printr-un "dar" (anume o donatie financiara catre Sfânta noastra biserica, prin intermediul plicului de Pasti capsat în prezenta revista), si participarea dumneavoastra, alaturi de întreaga familie, la divinele Slujbe din Ziua Sfintei Învieri, si în întreaga Saptamâna Luminata, pâna la duminica Sfântului Toma. În anticipatie, Va multumim!

Sistemul Fagaduintelor Plicurile de Pledge 2008

"Ale Tale, dintru ale Tale, Tie'Ti aducem de toate, si pentru toate!"

La inceputul lunii martie, s-au trimis enoriasilor parohiei un pachet de PLICURI DE FAGADUINTE pentru anul 2008. Fiecare pachet contine câte un plic pentru fiecare duminica, dela 1 ianuarie la 31 decembrie 2008. Prin aceasta, noi fagaduim lui Dumnezeu, ca o particica din venitul nostru, dupa putinta si dragoste, vom trimite saptamânal, lunar sau trimestrial la Sfânta Biserica. Voluntar.

De ce este necesar PROGRAMUL FAGADUINTEI?

Deoarece, noi credinciosii Bisericii, avem datoria morala, si materiala, în fata lui Dumnezeu si a Bisericii Sale, ca sa'I aducem Lui, prin ofranda adusa Bisericii Sale, multumita noastra pentru tot ceeace El ne ofera: sanatate, viata îndelungata, prosperitate materiala si spirituala, familie, copiii si nepotii, un loc onorabil de lucru, sau anii fericiti de pensie, protectie sociala, mai ales în aceste vremuri de nesiguranta sociala, abundente binecuvântari în casatorie, noua si copiilor nostri.

Aducându-si donatia lui saptamânala la Biserica, credinciosul simte ca-I aduce lui Dumnezeu "Ale Tale, dintru ale Tale, Tie'Ti aducem de toate, si pentru toate", asa cum ne rugam în momentele inaltatoare ale Sfintei Euharistii, înainte de Epicleza. In România, credinciosii formeaza un interminabil rând, în fata Sfântului Altar, oferind preotului dania lor: o lumânare, un pomelnic cu numele tuturor celor vii si raposati, o prescura si, donatia lor financiara catre Sfânta Biserica.

Prin fagaduinta noastra, saptamânala, ne aducem aminte de Legamântul lui Dumnezeu cu noi, care ne porunceste sa-I aducem, duminical, împreuna cu "fiinta noastra", si dania noastra financiara, potrivit abilitatii noastre materiale, si a dragostei ce o avem fata de Sfânt Lacasul Sau (Biserica).

Aceia dintre noi care, pentru binecuvântate motive, nu putem participa duminical la Sfintele Slujbe ale Bisericii, putem sa-I trimitem lui Dumnezeu (Bisericii) dania financiara, prin posta, drept multumita Creatorului pentru toate binecuvântarile Sale, pe care le revarsa asupra noastra.

O alta alternativa este aceea ca, atunci când venim la biserica, cu proxima ocazie, sa aducem toate plicurile, din duminicile premergatoare când nu am participat la sfintele slujbe, dimpreuna cu donatia fagaduita. Daca ne aflam în vacanta, putem sa trimitem donatia noastra, prin posta, caci si pe perioada vacantelor noastre, biserica pleteste datoriile, tinând usile deschise, spre rugaciune, pentru credinciosii ei.

Donatiile Dumneavoastre catre Sfânta Biserica, prin PROGRAMUL FAGADUINTELOR, sunt "Tax-Exempt" (scutiri de taxe) si ca atare va sfatuim sa le folositi în acest sens.

Cu credinta, frateasca si româneasca dragoste,

Parintele Constantin, paroh & Livia Literat, presedinta (În numele consiliului parohial)


Home