Biserica.org - Discussion Groups Forum Index Biserica.org - Discussion Groups
ROCHolyTrinity - Los Angeles, CA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Clerici KGB hirotonesc femei in rit "Ortodox"

 
Post new topic   Reply to topic    Biserica.org - Discussion Groups Forum Index -> Probleme legate de tradiţie, evoluţie socială şi progresivă
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Fr Constantin Alecse
Site Admin


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 4819

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 7:13 pm    Post subject: Clerici KGB hirotonesc femei in rit "Ortodox" Reply with quote

Biserica pirat: O gasca de escroci, cu radacini MISA si KGB, slujeste, boteaza, inmormanteaza si hirotoniseste femei in rit "ortodox"
   Femeia preot Elena Iovu, in biserica din Ruginesti-Vrancea alaturi de Ioan Preoteasa, in vesminte de mitropolit
Chiar in timp ce se pregateau sa deschida lucrarile de miercuri ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), membrii inaltului for clerical au primit o veste socanta din tara. PF Patriarh Teoctist si capii Bisericii au aflat ca liderul "Bisericii ortodoxe paralele", fostul preot Ioan Preoteasa, caterisit in anul 2005 pentru imoralitate si comportament violent, tine o slujba, imbracat cu vestminte de "Patriarh", intr-o parohie ortodoxa din comuna Ruginesti-Vrancea. Insa ierarhii BOR nu stiau ceva si mai grav. In biserica acelei parohii vrancene, condusa de Dumitru Poiana (un alt preot caterisit in apriilie 2004), Preoteasa a prezentat-o credinciosilor pe prima "femeie-preot ortodox" din Romania. Este vorba de numita Elena Iovu, care detine si gradul de "arhierita" in cadrul "Bisericii Secrete Ortodoxa Adevarata" (BSOA), fondata la Tecuci, de Constantin Dogaru, ucenic al gurului MISA, Gabriel Bivolaru.
   La vanatoare de enoriasi

   Caterisitii Ioan Preoteasa (centru) si Dumitru Poiana (dreapta), in biserica din Ruginesti - Vrancea
Asa a sunat vestea care a produs o cumplita panica in randul anumitor episcopi si mitropoliti, care stiau de mai bine de un an de zile ca oamenii raspopitului Preoteasa vaneaza parohii din comunitatile BOR. Pe care le pastoresc pentru a le integra in "Biserica ortodoxa paralela", supranumita si "Biserica KGB" (fondata in Ucraina, si cu ajutorul unor angajati ai Academiei de Militie din Chisinau, precum profesorul de drept Olivian Pop Bindiu, ascuns sub haina de preot ortodox al BOR la capela Penitenciarului Gaesti-Dambovita).

Focare in Ilfov, Vrancea si Neamt

ZIUA a dezvaluit, in urma cu aproximativ un an, numele real si sediile din spatiile ex-sovietice ale asociatiei religioase infiintata de Ioan Preoteasa, in anul 2003, la Cernauti, sub titulatura "Biserica Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahilor de Pretutindeni"(BCOTVP). Dezvaluirile ziarului nostru s-au confirmat in timp, acest lucru panicandu-i in prezent pe membrii Sfantului Sinod al BOR. Astfel, pe langa reteaua umana construita in structurile BOR, Ioan Preoteasa a realizat niste "capete de pod" pe relatia Ucraina-Republica Moldova-Romania. Adica a inceput sa construiasca, pe terenuri luate cu japca din multe parohii ale BOR, asa-zise "biserici, schituri si manastiri ortodoxe". De asemenea, in unele cazuri a reusit sa confiste prin anumiti preoti, caterisiti de BOR, lacasele de cult ale Bisericii Ortodoxe Romane. Deja trei judete s-au transformat in focare ale "bisericii paralele". In judetul Ilfov, credinciosii BOR ai comunei Copaceni (situata la zece km de Bucuresti) s-au trezit in ziua de 21 mai a.c. ca Preoteasa, impreuna cu patru "calugari BCOTVP" au facut, la marginea localitatii, o slujba de ziua Sf. Imparati Constantin si Elena. Acolo au montat si o cruce de lemn intr-o fundatie betonata, loc pe care vor sa ridice "biserica manastirii".

Patriarhul PD

   Elena Iovu, femeie-preot ortodox in Biserica Secreta si maica stareta la o manastire a Bisericii Paralele condusa de Ioan Preoteasa
Gratie faptului ca primarul comunei Copaceni este pedist, Ioan Preoteasa, si el membru marcant al PD Bucuresti, si-a folosit protectia politica si sprijinul dat de seful politiei locale pentru a sapa si betona fundatia viitoarei biserici, fara a mai cere autorizatie de constructie. Mai mult, in seara zile de 15 iunie, Preoteasa a traversat comuna cu o macara Telemac si niste autotrailere, in care se aflau trei garaje din beton. Acestea urmau a fi descarcate pe locul viitoarei "manastiri", ca spatii de locuit provizorii pentru "calugarii din Ucraina". Satenii cu preotul lor paroh BOR, Lica Lepadatu, s-au revoltat si au reusit sa-l intoarca din drum pe Preoteasa, dupa ce au alertat Inspectoratul de Stat in Constructii Ilfov, Prefectura si Ministerul Culturii si Cultelor.

Pe de alta parte, sfidand o data in plus autoritatile statului, dar si pe cele ale BOR, Ioan Preoteasa si-a aratat adevarata fata si calitate de ierarh al "Adevaratei Biserici Ortodoxe din Romania", in ultimele doua duminici (10 iunie si 17 iunie). "Atunci, el a slujit in acel camp de la marginea comunei Copaceni, imbracat cu vestminte de Mitropolit primat BCOTVP din Romania si de Mitropolit al Adevaratei Biserici Autonome din Ucraina, purtand pe cap o camilafca alba de Patriarh (n.r. - camilafca fiind un voal alb, pus deasupra mitrei si umerilor, dupa modelul rusesc)", ne-a declarat preotul paroh din Copaceni, Lica Lepadatu.

Sotia lui Vasile sau "arhierita Elena"


Femeia preot Elena Iovu, in biserica din Ruginesti-Vrancea alaturi de Ioan Preoteasa, in vesminte de mitropolit ZIUA a investigat cine este acea "maica stareta Elena", mana dreapta a lui Preoteasa, care a laudat-o in fata credinciosilor din Ruginesti ca a daruit bisericii paralele un ARO si ca ar fi construit o manastire de calugarite in comuna Bodesti-Neamt, pe un teren donat din averea sa. Investigatiile reporterilor ZIUA au dus la descoperirea unor fapte si a unei situatii de-a dreptul incredibile pentru Ortodoxia romaneasca si pentru ierarhii BOR. Asa-numita "maica stareta Elena" este Elena Iovu, sotia lui Vasile Iovu din comuna Bodesti-Neamt. Aceasta functioneaza ca "femeie-preot ortodox" in "Biserica Secreta" (cunoscuta in Moldova drept "Biserica Secreta Ortodoxa Adevarata") a lui Constantin Dogaru din Tecuci. Prezentam cateva fotografii socante in care sotia lui Vasile Iovu, apare in fata unui altar ortodox, ca "femeie preot". In editia de maine vom prezenta o fotografie in care "hirotoneste" un fost paznic la o statie de salvare din Neamt.

Slujbe regizate cu "maica Elena"


    Schitul "Vasile cel Mare" din Bodesti-Neamt unde Preoteasa vrea sa-si faca sediul Mitropoliei
Ioan Preoteasa l-a abordat pe proaspatul caterisit Dumitru Poiana din Ruginesti-Vrancea. Acesta a fost invatat de Preoteasa sa-si anunte parohienii ca la slujbele de Buna Vestire si de Sfanta Inviere (25 martie si 8 aprilie a.c.) va sluji, in biserica din Ruginesti, "un mare ierarh ortodox". "Nespunandu-le precis despre ce mare ierarh este vorba, satenii parohiei noastre au fost inselati de Dumitru Poiana, care nu si-a facut publica decizia de caterisire si bietii oameni au venit la slujbele lui Preoteasa, care a sosit la Ruginesti insotit de o femeie, imbracata in calugarita, pe care ne-a prezentat-o in fata altarului ca fiind Elena, maica stareta la manastirea Sf.Vasile cel Mare din judetul Neamt (foto). Tot atunci, asa-zisul mitropolit Preoteasa, purtand pe cap, la acele slujbe de la Ruginesti, si insemnul de patriarh a hirotonit si preoti si diaconi pentru Biserica lor din Ucraina", ne-a declarat consilierul parohial Sandu Vieru din Ruginesti.

Hora caterisitilor

   Biserica ortodoxa din Ruginesti, unde Ioan Preoteasa slujeste ca patriarh
Prin Hotararea nr.1/2005, Sf. Sinod l-a caterisit pe Preoteasa pentru fraude comise intr-o parohie din SUA si pentru actiunea de divort, introdusa in instanta civila de sotia sa, educatoarea N. Mariana. Ea a dovedit la Judecatoria Buftea ca sotul ei, preotul Ioan Preoteasa, "se face vinovat exclusiv de desfacerea casatoriei, prin acte de imoralitate si violenta, prin viata parazitara, prin faptul ca a parasit caminul conjugal".

In rechizitoriul Arhiepiscopiei Bucurestilor i se retinuse clericului Preoteasa si un fapt extrem de grav pentru un barbat cu morala crestina: "comportament nefiresc". Mai mult, in pagina 3 a deciziei de caterisire, s-a retinut ca "in Las Vegas, comunitatea romaneasca construieste o biserica, pentru preotul Ioan Preoteasa, dar acest cleric a inselat comunitatea cu bani".

Interesant este ca in locul in care slujeste acum Preoteasa in calitate de "Patriarh", comuna Ruginesti - Vrancea, se afla o parohie ramasa fara preot la 19 aprilie 2007. Atunci, prin Hotararea nr.4/2007, Sf. Sinod al BOR l-a caterisit pe preotul ortodox Dumitru Poiana. Motivele caterisirii au fost, potrivit dosarului de la instanta de judecata BOR: "schisma - despartirea de BOR", "neascultare fata de autoritatile bisericesti si slujirea cu persoane din afara BOR", "grave abateri disciplinare: alcoolism, razvratire, comportament de afemeiat, tentativa de suicid etc.". Un astfel de personaj, ajuns practic "somer", in urma deciziei de caterisire, intrase in aceeasi categorie a fostilor preoti ortodocsi, exclusi din cler pentru probleme grave de imoralitate, precum Ioan Preoteasa.

Jonctiunea Dogaru-Preoteasa

   Schitul "Vasile cel Mare" din Bodesti-Neamt unde Preoteasa vrea sa-si faca sediul Mitropoliei
Apartenenta Elenei Iovu la Biserica Secreta a lui Constantin Dogaru este consemnata intr-un dosar civil aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sub nr.3781/1/2007: "Dupa cativa ani de la inceperea constructiei schitului, de care se ocupau si sotii Iovu, s-a constatat ca in spatele bunelor lor intentii se ascundea, de fapt, apartenenta la o grupare intitulata Biserica Secreta, in cadrul careia Elena Iovu are calitatea de arhimandrit. In aceasta calitate, in cel mai mare secret, slujea in cadrul schitului Sf. Vasile cel Mare, in fata adeptilor gruparii, hirotonea "preoti". Desi casatorita, Elena Iovu se autointitula "maica stareta" si in aceasta calitate s-a facut cunoscuta in activitatea de colectare de fonduri, materiale de constructii etc.". In aceleasi documente juridice de la Curtea de Casatie este punctata legatura dintre "Biserica paralela" si "Biserica Secreta": "Momentul in care s-a aflat despre apartenenta religioasa si despre activitatile dubioase ale sotilor Iovu, desfasurate la Bodesti sub acoperisul BOR, a fost cel in care ei au facut <<jonctiunea>> cu preotul caterisit Ioan Preoteasa".

Singurul ierarh care a denuntat public structura paralela a lui Constantin Dogaru din Tecuci a fost episcopul vicar P.S.Calinic Botosonaneanul, intr-o lucrare care i-a ingrozit realmente pe ierarhii BOR. Episcopul BOR arata, citand din cartile de cult ale Bisericii Secrete, ca politica de cadre a lui Dogaru se face prin metoda "am primit hirotonia direct de Sus, prin punerea mainilor pe barbati si femei hirotonite prin formulele: tu esti diacon, tu esti preot, tu esti episcop, tu esti patriarh".

In ilegalitate
ZIUA l-a contactat pe purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Costel Stoica.
Acesta ne-a precizat ca gruparea infiintata de Ioan Preoteasa functioneaza in mod ilegal si nu poate fi considerata ca fiind un cult in Romania. Parintele Stoica ne-a mai declarat ca Ministerul Cultelor s-a pronuntat la randul sau in aceasta problema. In acest sens, secretarul de stat pentru Culte, Adrian Lemeni, a precizat, printr-un comunicat de presa, ca organizatia lui Preoteasa nu are nici macar dobandit statutul de asociatie religioasa, conform Legii 489/2006, si nici nu are calitate de cult religios, recunoscut in Romania.

Sursa: Ziarul "Ziua", pagina realizata de Silviu ALUPEI
_________________
Fr Constantin Alecse
Biserica.org
Dambroca.org
Blog-ul in Romaneste


Last edited by Fr Constantin Alecse on Sun Jun 24, 2007 10:53 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Fr Constantin Alecse
Site Admin


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 4819

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 9:43 pm    Post subject: Sinucigas īnmormīntat de-un raspopit de la Bistrita Reply with quote

Sinucigaş īnmormīntat de-un răspopit de la Bistriţa

• stareţul Mănăstirii Bistriţa a fost primul care a sesizat īn Neamţ activitatea febrilă a „episcopului Ion Preoteasa“ • un fost monah de la Mănăstirea Bistriţa l-a „asistat“ pe Preoteasa la slujba de īnmormīntare a Baronului ţigărilor ieftine, soţul fostei consiliere prezidenţiale, Stana Anghelescu • Pascal Paul Teofil a fost īndepărtat de la Mănăstirea Bistriţa •

Scandalul īnmormīntării Baronului ţigărilor ieftine face valuri īn lumea monahală din Neamţ: două din cele trei personaje care au oficiat serviciul divin pentru Florin Anghelescu, soţul sinucigaş (?!) al fostei consiliere prezidenţiale Stana Anghelescu, au trecut prin mănăstirile din judeţ, lăsīnd īn urmă un iz de schismă.
Ion Preoteasa, considerat de către Biserica Ortodoxă Romānă drept „fals episcop de Bucureşti“ a fost caterisit (răspopit) la īnceputul lui 2005. Actualul stareţ al Mănăstirii Bistriţa, arhimandrit Pavel Toderiţă a aflat asta de la Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, unde īntrebase al cui este episcopul care hirotonea preoţi īn judeţul Neamţ, peste capul autorităţilor ecleziastice locale. Răspunsul primit de la episcopul vicar Sebastian Ilfoveanul a fost mai mult decīt lămuritor. Ion Preoteasa fusese scos din rīndul preoţilor pentru mai multe motive: „1. Părăsirea parohiei fără aprobarea Chiriarhului (episcop sau mitropolit n.r.); 2. divorţ fără aprobarea Chiriarhului; 3. comportament nepreoţesc faţă de persoane civile şi faţă de unii clerici; 4. imoralitate şi comportament violent; 5. schismă - dovedind nesupunere şi neascultare faţă de autoritatea bisericească; 6. insulte şi calomnii la adresa slujitorilor Bisericii“.
Cel de-al doilea personaj, Pascal Paul Teofil (foto), chiar a fost monah la Mănăstirea Bistriţa şi absolvent de seminar teologic. Problema lui era cea a tuturor oamenilor: era slab īn faţa ispitelor. Devenea „agresiv la băutură şi a părăsit obştea de mai multe ori, fără binecuvīntare“. Cumva, l-a cunoscut pe Preoteasa care l-a hirotonit apoi diacon şi preot chiar undeva pe teritoriul judeţului Neamţ. „S-a lămurit īn scurt timp cu situaţia falsului episcop Preoteasa. A revenit la mănăstire, cerīnd iertare“ se precizează īntr-o adresă trimisă Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Tot atunci, a dat declaraţii despre Preoteasa, din care redăm cīteva aspecte: „l-am cunoscut pe numitul Preoteasa Ion care s-a recomandat IPS (...) ajungīnd acolo (Bucureşti n.r.) am constatat căci acest schit (Sfīnta Treime din Bucureşti n.r.) nu există ci numai īn primăvară īncepe lucrarea, iar eu trebuia să īntreţin curăţenia īn casa sus numitului din str. 1821, staţia Chirigiu;
- are 7 studenţi teologi care au probleme de orientare sexuală;
- hirotoneşte călugări din mănăstirile noastre;
- vor să īnceapă schituri spunīnd căci noi nu sīntem canonici;
- salutul lor este Hristos a īnviat;
- sīnt foarte mulţi infiltraţi īn mănăstirile noastre, mai ales īn Oltenia“.
De fapt, se pare că Teofil nu ar fi singurul hirotonit de către „episcopul Preoteasa“ īn Neamţ.

„Despre acest Preoteasa vă pot spune că nici măcar preot nu este, darmite episcop“
Cert este că, īntre plecările şi revenirile spăşite ale lui Teofil īn sīnul BOR a mai existrat un moment, cu cīteva zile īnainte de īnmormīntarea lui Anghelescu cīnd a trecut pe la Mănăstirea Nechit. După cīteva zile, a cerut bani de la stareţ pentru a pleca să-şi aducă lucrurile, numai că, din motive numai de el ştiute, a fost văzut la serviciul funerar al celebrului producător de ţigări ieftine.
„Despre acest Ion Preoteasa vă pot spune că nici măcar preot nu este, darmite episcop, aşa cum susţine el. Duce lumea īn eroare şi a hirotonit, fără a avea acest drept, preoţi īn Neamţ, cum este cazul şi acestui Pascal Paul Teofil, care a fost scos de noi din rīndul monahilor. Referitor la Ion Preoteasa, noi am făcut sesizare la Mitropolie şi chiar plīngere la Poliţia Neamţ. De la Mitropolie ni s-a răspuns că a fost caterisit (răspopit n.r.) şi motivele pentru care a fost luată această decizie“, a declarat arhimandritul Petru Pavel Toderiţă, exarhul mănăstirilor din Neamţ.
Caterisirea nu l-a īmpiedicat īnsă pe Ion Preoteasa să pună bazele unei asociaţii şi să ungă la rīndul său preoţi, punīnd practic pe roate o organizaţie paralelă, condamnată vehement de Biserica Ortodoxă Romānă. Cīt īl priveşte pe Pascal Paul Teofil, rămīne de văzut īn ce tabără va rămīne, date fiind oscilaţiile sale din trecut.
Reamintim că soţul fostului consilier prezidenţial Stana Anghelescu a fost īnhumat duminică īn Cimitirul „Sfīntul Ilie“ din Pipera. Cercetat pentru afacerile sale cu tutun, el a fost găsit spīnzurat săptămīna trecută īn subsolul vilei sale din Capitală. Deoarece se vorbea despre sinucidere, preoţii Bisericii Ortodoxe Romāne nu au venit la īnmormīntare, īnsă au fost prezente trei persoane īmbrăcate īn haine preoţeşti care au oficiat serviciul funerar. Patriarhia Romānă a dezminţit la īnceputul acestei săptămīni că persoanele care s-au prezentat drept preoţi la slujba de īnmormīntare ar fi clerici. Purtătorul de cuvīnt al Arhiepiscopiei Bucureştilor, preotul Bogdan Ciubotaru, a declarat ca aşa-zişii preoţi nu au nici o legătură cu Biserica Ortodoxă Romānă.
Iată că, īntr-un fel nu foarte plăcut pentru cei contestaţi, o legătură tot există. Şi există şi pericolul apariţiei unei astfel de structuri paralele, care face preoţi peste noapte, fără nici un fel de normă, şi-şi face şi reclamă la īnmormīntările unor oameni cunoscuţi īn campania prezidenţială.

Sursa: (V. BĂLĂNESCU, C. FILIP)
_________________
Fr Constantin Alecse
Biserica.org
Dambroca.org
Blog-ul in Romaneste
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Biserica.org - Discussion Groups Forum Index -> Probleme legate de tradiţie, evoluţie socială şi progresivă All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group